Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade ört- och nötsnittar

Dessa underbara snittar passar utmärkt som tilltugg och till bjudningen. Rostade ört- och nötsnittar får sin goda smak av fint hackade hasselnötter, basilika, timjan, vitlök och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 50 st.

  1. Värm ugnen till 275°C.
  2. Mixa smör, färsk persilja, basilika, timjan, salt och vitlöksklyfta. Tillsätt äggula och hasselnötter och kör maskinen tills nötterna är fint hackade men inte söndermalda.
  3. Klyv pitabröden. Bre alla 6 rundlarna med nötsmöret. Klipp brödet i tårtbitar. Lägg på bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen tills de börjar få färg. Det blir ca 50 stycken.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 150 g smör
  • 1 dl persilja
  • 1 msk basilika
  • 1/2 tsk timjan
  • salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 3 pitabröd
Lägg till i inköpslistan