UNDER 30 MIN | Medel

Rostade morötter med dill, ättika och honung

Färsk dill, syrlig ättika och söt honung tillsammans med ugnsrostade morötter är det perfekta tillbehöret till stekt lax eller ugnstekt kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta morötterna och vänd runt i olivolja, salt och peppar. Lägg ner i en ugnsform. Sätt in högt upp i ugnen och baka 20-25 minuter, eller tills de är mjuka.
  3. Värm smör, ättika och honung försiktigt i en kastrull.
  4. Vänd de varma morötterna i smörblandningen och hacka dillen och vänd ner med morötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g små morötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk smör
  • 1/2 msk ättika
  • 1 msk honung
  • 1 kruka dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 619 kJ / 148 kCal