Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill med ajvar och rostad chili

Gör matjessillen extra smakrik med ajvar och rostad chili. Vitlök, majonnäs, honung och crème fraiche blandas med ajvar relish och klickas på sillen. Tillsätt stekt chili och lite dill för att fullända smakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär matjessill i 1 1/2 cm breda bitar. Lägg upp dem på ett fat.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Blanda med ajvar relish, majonnäs, crème fraiche och honung.
  3. Skiva chilifrukt (t ex yellow bell eller jalapeño). 
  4. Rosta chilin i en torr stekpanna. Servera sillen med såsen, rostad chili och dill.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g matjessill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • 1 chilifrukt
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info