Rostade grönsaker med mozzarella och krutonger

Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rostade grönsaker med mozzarella och krutonger

Färgstarkt, enkelt, gott och vackert är fyra ord som beskriver denna härliga sallad där rostad paprika, zucchini och rödlök toppas med knapriga krutonger, krämiga mozzarella och örtig dressing.  

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Rostade grönsaker upplagda på fat toppad med krutonger och örtdressing.

Ingredienser

6-8 portioner
3 röda paprikor
4 rödlökar
2 zucchini (à ca 300 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk olivolja

Dressing

1 riven vitlöksklyfta
2 dl hackade örter (t ex persilja och timjan)
1 tsk chiliflakes
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk salt

Krutonger

4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
250 g mozzarella

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Väldigt gott, särskilt med dressingen! Jag tog zucchini också, och använde torkade kryddor istället för färska, det blev utmärkt.

    Camilla

  • Väldigt god och fräsch sallad! Serverade som huvudrätt tillsammans med kycklingfilé, väldigt gott! Kommer att höja ugnen till 300 grader nästa gång, tyckte att grönsakerna var för mjuka när de väl fått färg. Körde även krutongerna i ugnen istället, undviker oljan och blir väldigt krispiga och goda ändå!

    Josefine

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.
Energi1592 KJ / 380 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater27 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Toast med kronärtskocka och fetaost
    Betyg 4.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ljummen tomatsallad caprese
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad