Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

54
15
Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

Vad passar bättre till midsommarfirandet än en tårta gjord på nötbotten toppad med vit chokladmousse, jordgubbar och flädermarinerade rabarber. Söt, syrlig och alldeles ljuvlig! Passar perfekt till fikat eller som avslutning på firandet.

Skriv ut
Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber

Ingredienser

8 bitar

Maräng

1 1/2 dl
florsocker
4 dl
hasselnötsmjöl (ca 150 g)
3
äggvitor

Chokladmousse

200 g
vit choklad
3 dl
vispgrädde
1
lime

Topping

2
rabarberstjälkar
1 dl
koncentrerad flädersaft
1 l
jordgubbar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad eller välj annan laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vit choklad mot annan mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Karin

2021-06-22

Verkar mkt god. Jag har en fråga om moussen. Hur mkt kan man göra i förväg? Går det att blanda o låta stå kallt till dagen därpå och då vispa? Eller göra klart allt inkl vispning och garnera/spritsa dagen därpå? Karin

Alexandra

2021-06-03

Kan man göra bottnen i förväg? Hur ska man förvara den i så fall?

Dominika

2021-05-16

Hur länge ska rabarbern marinera i fläder/sockerlagen?

Redaktionen ICAse

2021-05-17

Hej Dominika! Det räcker att du vänder rabarbern i flädersaften. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 561 kCal
Fett 39 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 47 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept