Vad passar bättre till midsommarfirandet än en tårta gjord på nötbotten toppad med vit chokladmousse, jordgubbar och flädermarinerade rabarber. Söt, syrlig och alldeles ljuvlig! Passar perfekt till fikat eller som avslutning på firandet.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad eller välj annan laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vit choklad mot annan mjölkproteinfri choklad.
Kommentarer
Karin
2021-06-22Verkar mkt god. Jag har en fråga om moussen. Hur mkt kan man göra i förväg? Går det att blanda o låta stå kallt till dagen därpå och då vispa? Eller göra klart allt inkl vispning och garnera/spritsa dagen därpå? Karin
Redaktionen ICAse
2021-09-14Hej Karin! Ursäkta sent svar! Det går jättebra att förbereda chokladmoussen dagen innan och låta vätskan svalna i kylen över natten och sedan vispa moussen samma dag som tårtan ska serveras. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Alexandra
2021-06-03Kan man göra bottnen i förväg? Hur ska man förvara den i så fall?
Redaktionen ICAse
2021-09-14Hej Alexandra! Ursäkta jättesent svar. Det går bra att göra bottnen i förväg. Om du gör bottnen dagen innan så förvara bottnen i kylen, men om du vill göra bottnen i god tid förväg så går det bra att frysa bottnen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Dominika
2021-05-16Hur länge ska rabarbern marinera i fläder/sockerlagen?
Redaktionen ICAse
2021-05-17Hej Dominika! Det räcker att du vänder rabarbern i flädersaften. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina