Midsommartårta med nötbotten, vit choklad, jordgubbar och flädermarinerade rabarber
Vad passar bättre till midsommarfirandet än en tårta gjord på nötbotten toppad med vit chokladmousse, jordgubbar och flädermarinerade rabarber. Söt, syrlig och alldeles ljuvlig! Passar perfekt till fikat eller som avslutning på firandet.
Ingredienser
8 bitar
Maräng
1 1/2 dl florsocker
4 dl hasselnötsmjöl (ca 150 g)
3 äggvitor
Chokladmousse
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 lime
Topping
2 rabarberstjälkar
1 dl koncentrerad flädersaft
1 l jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2342 KJ / 561 kCal
Fett39 g
Salt0.14 g
Kolhydrater47 g
Protein8 g
Kommentarer
Verkar mkt god. Jag har en fråga om moussen. Hur mkt kan man göra i förväg? Går det att blanda o låta stå kallt till dagen därpå och då vispa? Eller göra klart allt inkl vispning och garnera/spritsa dagen därpå? Karin
Karin
2021-06-22Hej Karin! Ursäkta sent svar! Det går jättebra att förbereda chokladmoussen dagen innan och låta vätskan svalna i kylen över natten och sedan vispa moussen samma dag som tårtan ska serveras. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14Kan man göra bottnen i förväg? Hur ska man förvara den i så fall?
Alexandra
2021-06-03Hej Alexandra! Ursäkta jättesent svar. Det går bra att göra bottnen i förväg. Om du gör bottnen dagen innan så förvara bottnen i kylen, men om du vill göra bottnen i god tid förväg så går det bra att frysa bottnen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14Hur länge ska rabarbern marinera i fläder/sockerlagen?
Dominika
2021-05-16Hej Dominika! Det räcker att du vänder rabarbern i flädersaften. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-05-17