Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingsallad från New York

Kycklingsallad från New York är en matig och fräsch rätt med bland annat vildris, vindruvor och äpplen. Ingredienserna skapar tillsammans en spännande och smakrik rätt som är lika trevlig till lunch som middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp äppeljuice, salt och några pepparkorn. Lägg i köttet och koka under lock ca 20 minuter. Ta upp och låt kallna. Koka vildrisblandning. Låt kallna. Bena ur köttet och skär i strimlor.
  2. Skölj, dela och kärna ur gröna druvor. Kärna ur och tärna äpplen. Finstrimla selleristjälken.
  3. Blanda en sås av lättmajonnäs, lättcrème fraiche, örtpeppar och kanel. Blanda med kyckling, ris, frukt och selleri.
  4. Rosta pinjenätter. Lägg upp salladen på salladsblad och strössla nötterna över. Servera med bröd.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl äppeljuice
  • 1 tsk salt
  • några pepparkorn
  • 4 kycklingbröst (med skinn och ben)
  • 2 dl vildrisblandning
  • 200 g gröna druvor
  • 2 äpplen
  • 1 selleristjälk
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk örtpeppar
  • 1 krm kanel
  • 1 dl pinjenötter
  • 8 salladsblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?