Rostad sötpotatissoppa

En mäktig, varm sötpotatissoppa är utmärkt kalla och ruggiga höstdagar. Rosta sötpotatis och lök i ugn och mixa dem till en len, god puré som du sjuder ihop med buljong och häller upp i skålar med syrlig getost och vackra oliver.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stNär jag rostar sötpotatisen stänker jag på lite balsamvinäger vilket lyfter smaken ytterligare. Passar även på att rosta två vitlöksklyftor med skalet på. Dessa pressar jag sen ner i soppan. Tycker att soppan är riktig god och har lagat´den flera gånger.
Cheree
Gott, men man kan halvera mängden fetaost.
Martin
TESTLAGARE MANNE DIDEHVAR Vi åt soppan en fredagskväll men jag tror den passar bättre som lunch efter en vinteraktivitet. Den blev mäktig och ganska tjock, så andra gången spädde vi med mer buljong. Vi bytte också ut tillbehören och la till chorizo, röda bönor och lättcrème fraiche. Barnen älskade det! BETYG:4,0
Ica-köket
TESTLAGARE MALIN HAGMAN Jag har aldrig handlat sötpotatis och tog för givet att den fanns bland de ordinarie potäterna. Hittade dem i stället bland sellerin och kålrötterna. Tyckte att de var sådär, kanske måste man vänja sig vid den söta smaken. Med brödkrutonger och en klick crème fraiche till blev det godare. BETYG: 3,0
Ica-köket
TESTLAGARE SARA GOLLERT Gott med tillbehören, men min sambos kommentar var att soppan kändes lite "70-tal". I andra upplagningen bytte jag ut löken mot några skalade hela vitlöksklyftor som jag rostade med potatisen. Innan jag mixade soppan tog jag bort vitlökarna, som då gett smak. BETYG: 4,2
Ica-köket