Rostad paprika med spenat och mandel

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
3
Rostad paprika med spenat och mandel

Perfekt tillbehör till en god fisk eller kyckling är den rostade paprikan som serveras med babyspenat och rostad mandel. Vänd paprikan och spenaten i en fräsch och lätt syrlig citrondressing precis innan servering.

Rostad paprika med spenat och mandel

Ingredienser

4 portioner
4   röda eller gula paprikor
1 msk  olja
salt
svartpeppar
finrivet skal av 1   citron
2 msk  färskpressad citronsaft
4 msk  olivolja
1 dl  skållad mandel
1   förp babyspenat (à 65 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Passar bra till färsk Tortelloni, spenat- o pestofyllning. Bra tillbehör till stekt eller grillad fisk.

Maine

2022-08-25

Den här "salladen" är min favorit, passar till allt.

Maine

2022-06-08

Jag behöver äta magert men näringsrikt o gott. Skulle vilja ha kcal på 1 portion i alla preppar. Och om preppen kan frysas till lämplig dag i veckan eller ev nästa vecka!?

Birgitta

2022-03-07

Testa liknande recept

Spenatsallad med ädelost och tranbär
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålssallad med nektarin och halloumi
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris med hackat ägg, gräslök och brynt smör
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotspannkakor med sesamfrön och vitlök
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade morötter med fetaost och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga