Rostad morotssallad med citrusdressing

88
3
Rostad morotssallad med citrusdressing

Den här rostade morotssalladen är lika god som vacker. Servera den gärna medan den fortfarande är lite ljummen, tillsammans med en pigg citrusdressing med extra krydda av vitlök och osötad senap. Bjud med stekt halloumi för en fräsch veggo-rätt till vardags.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Rostad morotssallad med citrusdressing

Ingredienser

6 portioner

Rostad morotssallad

800 g morötter
1/2 rödlök
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
150 g sockerärtor
1 påse babyspenat (à 65 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
rostade pumpakärnor (till garnering)

Citrusdressing

1 msk färskpressad citronjuice
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk grovkornig osötad senap
1 msk riven vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

88

Kommentarer

Petra

2021-06-24

Enkelt och supergott!

Therese

2021-06-07

Blev riktigt gott och festligt! Blev väldigt mycket dressing dock, så nästa gång tar jag nog mindre olivolja.

Charlotta

2016-03-27

Väldigt enkelt att tillaga och mycket uppskattat av båda barn och vuxna

Näringsvärde per portion

Energi 811 KJ / 194 kCal
Fett 14 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept