Rostad morotssallad med citrusdressing

Den här rostade morotssalladen är lika god som vacker. Servera den gärna medan den fortfarande är lite ljummen, tillsammans med en pigg citrusdressing med extra krydda av vitlök och osötad senap. Bjud med stekt halloumi för en fräsch veggo-rätt till vardags.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
6 portioner
Rostad morotssallad
800 g morötter
1/2 rödlök
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
150 g sockerärtor
1 påse babyspenat (à 65 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
rostade pumpakärnor (till garnering)
Citrusdressing
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk grovkornig osötad senap
1 msk riven vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl olivolja
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi811 KJ / 194 kCal
Fett14 g
Salt1.2 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
8 stSå god! Vi hade den på ett bröllop. Mycket uppskattad.
Gun-britt
Den bästa salladen om man är student och vill imponera!!!
Matilda
Väldigt gott!! Och enkelt att laga! Jag testade att ha tonfisk till, blev kanon!
Josefine
Supergott!! Serverade stekt halloumi till. Funkar säkert bra med kyckling också.
Hanna
Ugnsrostade både morot och palsternacka (la till det eftersom det är så gott) men inte rödlök och sockerärter, de behöll jag råa. Krispigt, gott och mättande.
Sofia
Enkelt och supergott!
Petra
Blev riktigt gott och festligt! Blev väldigt mycket dressing dock, så nästa gång tar jag nog mindre olivolja.
Therese
Väldigt enkelt att tillaga och mycket uppskattat av båda barn och vuxna
Charlotta