Esquites – Mexikansk majssallad
Esquites är en majssallad från Mexiko där den är populär som mellanmål och street food. Rostad majs blandas med majonnäs, jalapeño, lime, chili och koriander och toppas med fetaost. Här har vi också blandat ner gröna ärtor i salladen!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
6 portioner
400 g frysta majskorn
100 g frysta gröna ärtor
3 salladslökar
1 jalapeño
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
1/2 dl majonnäs
1/2 dl färskpressad limejuice
1 1/2 dl hackad koriander
1/2 tsk chiliflakes
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi692 KJ / 165 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein8 g
Kommentarer
Hej! Kan man laga detta dagen innan middagsbjudning eller håller det sig inte?
Rakel
2024-08-18Hej Rakel! Inte i sin helhet. Syran från limen kommer missfärga ärtorna, koriandern och salladslöken. Det går bra att rosta majsen dagen innan. Sen kan du hacka vitlök, skiva salladsdlök och jalapenjo och smula fetaosten dagen innan och blanda ihop innan gästerna kommer. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-19Så gott! Använde röd spansk peppar istället för jalapeno och funkade fint.
Maja filippa
2024-08-04Bytte ut fetaosten till parmesanost och skippade ärtorna. Svingott!
Helena
2024-08-03