Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing

Ett mustigt recept på rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing som passar till fest och vardags. Du tillagar kött och rotfrukter i ugn. Servera med en smakrik dressing av filmjölk, olja och tryffel!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Salta och peppra bogen på båda sidor. Rulla ihop den och bind upp den med krympt bomullsnöre. Krossa vitlöksklyftorna och gnid in köttet med dem. Lägg örterna ovanpå. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Dela potatisen i halvor. Skala och skär morot och persiljerot i grova bitar. Skala schalottenlökarna hela. Lägg rotfrukterna i samma form som lammet. Salta och peppra och låt gärna några kvistar örter ligga ovanpå. Ringla olja över allting.
  4. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut rotfrukterna och sänk värmen till 150ºC.
  5. Sätt in lammet ytterligare ca 90 minuter. Det ska bli mört. Låt rotfrukterna vara med sista 10 minuterna så de blir varma igen.
  6. Dressing: Rör ihop fjällfil och tryffelolja. Tillsätt eventuellt lite färsk tryffel. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta av snöret från köttet och skiva det.
  8. Servera köttet med rotfrukter och tryffeldressing.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g urbenad lammbog
  • 4 vitlöksklyftor
  • några timjankvistar
  • några rosmarinkvistar
  • 8 medelstora potatisar (fast sort)
  • 300 g morot
  • 300 g persiljerot
  • 8 schalottenlökar
  • salt och peppar
  • 3 msk rapsolja
Tryffeldressing
  • 2 dl filmjölk av fjällfilstyp
  • ca 1/2 msk tryffelolja (kan variera mycket beroende på sort. Man får smaka sig fram)
  • ev lite färsk tryffel
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan