Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing

Ett mustigt recept på rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing som passar till fest och vardags. Du tillagar kött och rotfrukter i ugn. Servera med en smakrik dressing av filmjölk, olja och tryffel!

Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  urbenad lammbog
4   vitlöksklyftor
några timjankvistar
några rosmarinkvistar
8   medelstora potatisar (fast sort)
300 g  morot
300 g  persiljerot
8   schalottenlökar
salt och peppar
3 msk  rapsolja

Tryffeldressing

2 dl  filmjölk av fjällfilstyp
ca 1/2 msk  tryffelolja (kan variera mycket beroende på sort. Man får smaka sig fram)
ev lite färsk tryffel
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lammracks på grillen
Betyg 2.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarsnabb lammbog
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronfylld kyckling
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italienskt lamm med haricots verts och polenta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tryffelpasta
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga