Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing

Ett mustigt recept på rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing som passar till fest och vardags. Du tillagar kött och rotfrukter i ugn. Servera med en smakrik dressing av filmjölk, olja och tryffel!

Rostad lammbog med potatis, rotfrukter och tryffeldressing

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g urbenad lammbog
4 vitlöksklyftor
några timjankvistar
några rosmarinkvistar
8 medelstora potatisar (fast sort)
300 g morot
300 g persiljerot
8 schalottenlökar
salt
peppar
3 msk rapsolja

Tryffeldressing

2 dl filmjölk av fjällfilstyp
ca 1/2 msk tryffelolja (kan variera mycket beroende på sort. Man får smaka sig fram)
ev lite färsk tryffel
salt
peppar

Gör så här

00:20:00
01:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Lammracks på grillen
    Betyg 2.8 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronfylld kyckling
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sommarsnabb lammbog
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade persiljerötter i pesto
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sommarsparris med tryffelsmör
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad