UNDER 45 MIN | Medel

Rostad la vie potatis med dijonsmetana

Rostad la vie potatis med dijonsmetana är en kaxig potatissallad med sting av pepprig senap. Dessutom är allt du behöver en ugn och plåt för tillagning. Prova gärna nästa gång du vill ge lite extra krut till lax eller vegobiffar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skölj och dela potatisen på längden, blanda den med olja, salt och peppar.
  3. Lägg potatisen på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör försiktigt om då och då.
  4. Hacka basilikan grovt. Skölj, ansa och strimla salladslöken fint.
  5. Blanda potatisen med basilika, salladslök, senap, smetana och tomater. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Denna potatissallad passar bra till lax eller vegobiffar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna la vie potatis)
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 125 g salladslök
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 dl smetana
  • 250 g miniplommontomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 1695 kJ / 405 kCal