Rostad jordärtskockssoppa med miso

En soppa med finess! Rostade jordärtskockor utgör grunden i denna ljuvliga, gräddiga jordärtskockssoppa som med hjälp av misopasta lyfts till nya umami-höjder. Servera soppan tillsammans med rostade skockor marinerade i ostronsås och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Ingredienser
6 portioner
600 g jordärtskockor
50 g smör
1 1/2 msk misopasta
3 schalottenlökar
1 1/2 msk olja
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
4 dl vatten
3 dl vispgrädde
3 msk cognac eller torr sherry
3 msk färskpressad citronjuice
salt
1 1/2 tsk mortlad torkad grönpeppar
3 tsk rostade vita sesamfrön
1 1/2 msk ostronsås
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stTyvärr inte alls gott, soppan för 8 personer åkte i slasken.
Eva-therése
Verkligen jättegott och annorlunda recept, men varning för att jordärtskockorna kan skapa reaktion i magen 😂
Julia
Fantastiskt god soppa, enkel att laga och mycket smakrik och omtyckt.
Jannica
Mums!
Therése
Tips på hur jag byter ut produkter så den blir vegansk?
Maria
Hej Maria! Du kan byta ut smöret til olja och grädden till växtbaserat alternativ. Ostronsås kan man byta ut mot 1 msk soja och 1/2 msk lönnsirap. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Den blev otrolig! Tack
Beatrice
Verkligen en jättegod soppa
Åsa christina
Kan man förbereda soppan dagen innan man ska äta?
Soma
Skall jordärtskockorna inte skalas? Bara sköljas?
Eleonor
Hej Eleonor! Nej, jordärtskockorna ska inte skalas, bara sköljas noga. Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina
ICA-köket