Rostad jordärtskockssoppa med miso

Betyg 4.6 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Rostad jordärtskockssoppa med miso

En soppa med finess! Rostade jordärtskockor utgör grunden i denna ljuvliga, gräddiga jordärtskockssoppa som med hjälp av misopasta lyfts till nya umami-höjder. Servera soppan tillsammans med rostade skockor marinerade i ostronsås och sesamfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Rostad jordärtskockssoppa med miso

Ingredienser

6 portioner
600 g jordärtskockor
50 g smör
1 1/2 msk misopasta
3 schalottenlökar
1 1/2 msk olja
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
4 dl vatten
3 dl vispgrädde
3 msk cognac eller torr sherry
3 msk färskpressad citronjuice
salt
1 1/2 tsk mortlad torkad grönpeppar
3 tsk rostade vita sesamfrön
1 1/2 msk ostronsås

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Tyvärr inte alls gott, soppan för 8 personer åkte i slasken.

    Eva-therése

  • Verkligen jättegott och annorlunda recept, men varning för att jordärtskockorna kan skapa reaktion i magen 😂

    Julia

  • Fantastiskt god soppa, enkel att laga och mycket smakrik och omtyckt.

    Jannica

Testa liknande recept

  • Sparris med misosmör
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad