Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad jordärtskockscrème med ingefära

Denna jordärtskockscrème som får fin smak av ingefära är ett smakfullt tillbehör. Rosta skockorna i ugn och mixa ihop med de andra ingredienserna till en len röra. Crèmen passar bra som den är till fisk och med grädde är den god till nästan allt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skär skockorna i grova bitar. Lägg dem i en ugnsform.
  3. Smält smöret i en kastrull. Häll det över skockorna. Vänd runt. Rosta/baka skockorna i 20–30 minuter tills de är mjuka. Vänd någon gång under tiden.
  4. Häll över skockor och smör i en matberedare. Mixa med ingefäran till en slät crème. Det går också bra att använda en stavmixer. Smaka av med salt.

Tips

En grundcrème som passar till fisk men med lite grädde i är den god till det mesta…

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g jordärtskockor
  • 50 g smör
  • 1/2 msk färskriven ingefära
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?