Rostad grönkål- och brysselkålssallad

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
4
Rostad grönkål- och brysselkålssallad

Rostad grönkål- och brysselkålssallad är en vackert grön och vintrig sallad som passar till såväl kött som fisk. Låt kålsorterna rostas i ugnen och blanda med snabbpicklad, sötsyrlig silverlök innan servering. Avnjuts varm eller ljummen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Rostad grönkål- och brysselkålssallad

Ingredienser

8 portioner
1   silverlök
2 msk  vinäger
2 tsk  strösocker
300 g  brysselkål
4 msk  olivolja
2 krm  salt
600 g  grönkål

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Serverad varm med riven parmesan höjer definitivt upplevelsen.

Michael

2023-12-26

Enkel och gott!

Zhe

2022-12-23

Gott! Adderade apelsiner också, blev ännu godare 👌🏼

Oscar

2022-11-22

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Grönkålsdopp med korv
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med grönkålspesto
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålssallad med granatäpple och valnötter
Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga