Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostade kastanjer med getostkräm

Att skala rostade kastanjer är ett riktigt höstmysigt matpyssel. Enklast rostas kastanjerna i ugnen på en bädd av grovt salt eller på veckad aluminiumfolie så de står stadigt. Var och en skalar sedan försiktigt sina heta kastanjer och äter dem med den här dragondoftande getostcrèmen och flingsalt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär små kryss i kastanjerna.
  3. Lägg kastanjerna i en ugnssäker form. Sätt in dem mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kastanjerna börjar spricka.
  4. Mixa getost och crème fraiche till en slät kram. Smaksätt med salt och peppar. Hacka dragonen och vänd ner.
  5. Strö flingsalt över kastanjerna och servera de varma med getostkrämen.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot ett laktosfritt ostalternativ, ex fetaost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ, ex tofu. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kastanjer
  • 100 g getost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 kruka dragon
  • 1 msk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 437 kJ / 104 kCal