Rostade kastanjer med getostkräm

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Rostade kastanjer med getostkräm

Att skala rostade kastanjer är ett riktigt höstmysigt matpyssel. Enklast rostas kastanjerna i ugnen på en bädd av grovt salt eller på veckad aluminiumfolie så de står stadigt. Var och en skalar sedan försiktigt sina heta kastanjer och äter dem med den här dragondoftande getostcrèmen och flingsalt.

Rostade kastanjer med getostkräm

Ingredienser

4 portioner
500 g  kastanjer
100 g  getost
2 dl  lätt crème fraiche
salt och peppar
1   kruka dragon
1 msk  flingsalt

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot ett laktosfritt ostalternativ, ex fetaost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ, ex tofu. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi437 KJ / 104 kCal
Fett4.2 g
Kolhydrater13.2 g
Protein2.4 g

Testa liknande recept

Torskpaket med rödbetor och getost
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatiskaka med getost
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärssallad med getost och dragon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fyllt bröd med parmaskinka och getost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprikapaj
Betyg 2.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga