Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Provencalsk potatissallad

I den här franska potatissalladen så har den klassiska vinägretten med dijonsenap fått extra mustig smak med crème av soltorkad tomat. Extra god blir potatissalladen med färskpotatis kokad i buljong. Servera den här provencalska potatissalladen ljummen till en god grillad köttbit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, dela och koka potatisen i vatten med buljongtärningarna.
  2. Skär bort ändarna på zucchinin och skiva den i ca 1/2 cm tjocka skivor. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Lägg ner zucchini och purjolök i potatiskoket de sista 3-5 minuterna. Häll av potatisen och grönsakerna men spara buljongen.
  3. Dressing: Blanda dijonsenap, tomatcrème, vinäger och olivolja till en dressing.
  4. Blanda dressingen med potatis, grönsaker och grönsaksbuljong. Smaksätt med salt och peppar. Hacka persiljan och strö den på salladen.
  5. Till servering: Servera potatissalladen till grillat kött.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per portion exkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g små färskpotatisar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 zucchini
  • 1 purjolök
Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk crème av soltorkad tomat
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk grovhackad persilja
  • 2 dl grönsaksbuljong (från potatiskoket)
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • grillat kött; tex entrecôte eller rostas
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1565 kJ / 375 kCal