Provencalsk potatissallad
I den här franska potatissalladen så har den klassiska vinägretten med dijonsenap fått extra mustig smak med crème av soltorkad tomat. Extra god blir potatissalladen med färskpotatis kokad i buljong. Servera den här provencalska potatissalladen ljummen till en god grillad köttbit.
Ingredienser
4 portioner
600 g små färskpotatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 zucchini
1 purjolök
Dressing
2 msk dijonsenap
2 msk crème av soltorkad tomat
1 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
3 msk grovhackad persilja
2 msk grönsaksbuljong (från potatiskoket)
salt
svartpeppar
Till servering
grillat kött; tex entrecôte eller rostas
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion exkl tillbehör.
Energi1565 KJ / 375 kCal
Fett26 g
Salt1.72 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g
Kommentarer
Det känns som att något är fel i ingredienslistan? Det blir alldeles för mycket vätska med 2dl buljong plus dressing till den potatismängden.
Elsa
2023-06-01Hej Elsa! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel mängd buljong i receptet. Våra kockar hälsar att det ska vara 2 msk buljong. Vi har nu rättat till receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-16Nja, denna vart väldigt blaskig.
Hannah
2021-08-15