Rostad fransk potatissallad med dragon

Inte ska man väl rosta den späda färskpotatisen! Jo, det ska man, för det blir vansinnigt mumsigt. Speciellt tillsammans med en dressing med mycket dragon som osökt får tankarna att röra sig mot en nyslagen bearnaise kryddad med kapris och senap.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm peppar
1/2 dl kapris
3 schalottenlökar
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk hackad dragon
Vinägrett
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stDenna är grym! Vi lagar den både till vardags och till fest. Perfekt och enkel även när man är många. Men framförallt fantastiskt god!
Elisabeth
Mycket god och fräsch saftig potatissallad. Dressing och kapris blir toppenbra till. Går att göra på fast vinterpotatis med. Bara att klyfta i småbitar och rosta. En favorit!
Martina
Åsa koka potatisen i 15 min sen kan du lägga i ugn eller grillen 10 till min delat den innan du kokar.
Tea
Tänkte göra denna men med någon typ av delikatesspotatis. Är ju inte riktigt säsong för färskpotatis nu. Skulle gärna vilja ha tips på en god potatis som skulle kunna passa. 🙂
Åsa
Supergod och även god dagen efter! Har varierat det gröna efter vad jag har haft hemma, funkar bra med både ruccola och bladspenat.
Mikaela
En favorit! Mycket god!
Malin
Jättegod!!
Annika
Fantastiskt gott
Camilla
En av våra favoriter men tiden i ugnen behöver justeras. Jag skulle säga 35 min, sen kapris för sist ytterligare 10-14 minuter. Men den är hur god som helst
Debora
En jättegod potatissallad som vi gjorde till sonens student. Bytte ut schalottenlök till rödlök istället som är lite mer smak på. Kommer absolut göra denna igen. Toppen att msn kan köra potatisen i ugnen istället för att koka den för att sedan äta den dagen efter. Blir ju en annan smak på bakad potatis. 👍🏻👍🏻
Nadine