Rostad fransk potatissallad med dragon

Betyg 4.7 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Rostad fransk potatissallad med dragon

Inte ska man väl rosta den späda färskpotatisen! Jo, det ska man, för det blir vansinnigt mumsigt. Speciellt tillsammans med en dressing med mycket dragon som osökt får tankarna att röra sig mot en nyslagen bearnaise kryddad med kapris och senap.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Rostad fransk potatissallad med dragon

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm peppar
1/2 dl kapris
3 schalottenlökar
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk hackad dragon

Vinägrett

2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Denna är grym! Vi lagar den både till vardags och till fest. Perfekt och enkel även när man är många. Men framförallt fantastiskt god!

    Elisabeth

  • Mycket god och fräsch saftig potatissallad. Dressing och kapris blir toppenbra till. Går att göra på fast vinterpotatis med. Bara att klyfta i småbitar och rosta. En favorit!

    Martina

  • Åsa koka potatisen i 15 min sen kan du lägga i ugn eller grillen 10 till min delat den innan du kokar.

    Tea

  • Tänkte göra denna men med någon typ av delikatesspotatis. Är ju inte riktigt säsong för färskpotatis nu. Skulle gärna vilja ha tips på en god potatis som skulle kunna passa. 🙂

    Åsa

  • Supergod och även god dagen efter! Har varierat det gröna efter vad jag har haft hemma, funkar bra med både ruccola och bladspenat.

    Mikaela

  • En favorit! Mycket god!

    Malin

  • Jättegod!!

    Annika

  • Fantastiskt gott

    Camilla

  • En av våra favoriter men tiden i ugnen behöver justeras. Jag skulle säga 35 min, sen kapris för sist ytterligare 10-14 minuter. Men den är hur god som helst

    Debora

  • En jättegod potatissallad som vi gjorde till sonens student. Bytte ut schalottenlök till rödlök istället som är lite mer smak på. Kommer absolut göra denna igen. Toppen att msn kan köra potatisen i ugnen istället för att koka den för att sedan äta den dagen efter. Blir ju en annan smak på bakad potatis. 👍🏻👍🏻

    Nadine

Testa liknande recept

  • Rostade kastanjer med getostkräm
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Provencalsk potatissallad
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fransk valnötssallad
    Betyg 2.8 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Potatissallad med sardeller
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad