Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad färskpotatis

Livfull rostad färskpotatis med smak av senapsfrön, dill och olivolja. Lättlagat, gott och uppskattat av alla. Ett lysande tillbehör till både kött- och fiskrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrubba och halvera potatisen. Krossa fröna lätt i en mortel. Häll olivoljan i en ugnssäker form tillsammans med fröna.
  3. Vänd runt potatisarna. Rosta i ca 20 minuter tills de är klara och har fått vacker färg. Vänd då och då. Salta och peppra.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg färskpotatis
  • 2 tsk gult senapsfrö
  • 2 tsk dillfrö
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan