Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Rostad chiliolja

Hotta till pizzan, bolognesen eller woken med en chilistark olja som du snabbt gör själv på rapsolja och rostade chiliflakes. Det här receptet ger en stor sats som räcker länge.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll olja och chiliflakes i en stor kastrull.
  2. Hetta upp och låt chilin bryna/koka ca 5 minuter i oljan. Passa noga.
  3. Låt svalna och sila sedan bort flakesen. Förvara oljan i en flaska i kylen.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 4 dl rapsolja
  • 1 burk chiliflakes (à 32 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?