Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

Betyg 3.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

Bellaverde eller sparrisbroccoli är en späd broccoli med krispig och smakrik stam. I det här vegetariska receptet så rostas bellaverden i ugnen och får smak av en matchande dressing med apelsin och rosmarin. Tillsammans med matvete och en krämig fetaoströra blir det en färgrik, skön grön middagsrätt.

Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete
400 g bellaverde eller delade broccolibuketter
4 morötter
2 msk färsk rosmarin
1 apelsin
3 msk olivolja
salt
peppar
1 dl solrosfrön
65 g babyspenat

Fetaostkräm

150 g fetaost
1 dl crème fraiche
salt
peppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott. Snåla inte på vinägretten. Ta gärna lite extra, snarare.

    Peter

Näringsvärde per portion

Energi2535 KJ / 606 kCal
Fett36 g
Salt1.1 g
Kolhydrater42.6 g
Protein23.7 g

Testa liknande recept

  • Rostad fänkål med grynsallad
    Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta arrabbiata med bellaverde
    Betyg 4.4 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarber- och honungsvinägrett
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sallad med senapsvinägrett
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad