Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rosmarinfisk

Till denna ugnslagade fiskrätt kan du använda filé av torsk, sej eller hoki med samma goda resultat. Fisken kryddar du med väldoftande rosmarin och tillagar den sedan i en krämig sås av grädde och ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg fisken på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra.
  3. Skala vitlöken/gula löken. Grovhacka lök och oliver. Strö över lök, oliver, rosmarin och ost. Häll på grädden. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Dekorera med lite färsk rosmarin eller hackad persilja. Servera med citron och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 3 vitlöksklyftor eller gul lök (3 vitlöksklyftor motsvarar 1 gul lök)
  • 10 svarta oliver
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl vispgrädde
Till servering
  • färsk rosmarin eller hackad persilja
  • citron
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?