Rosmarinfisk

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Rosmarinfisk

Till denna ugnslagade fiskrätt kan du använda filé av torsk, sej eller hoki med samma goda resultat. Fisken kryddar du med väldoftande rosmarin och tillagar den sedan i en krämig sås av grädde och ost.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
3 vitlöksklyftor eller gul lök (3 vitlöksklyftor motsvarar 1 gul lök)
10 svarta oliver
1 tsk rosmarin
1 dl riven ost
1 dl vispgrädde

Till servering

färsk rosmarin eller hackad persilja
citron
kokt potatis

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Gör denna rätt ofta. Snabblagat och dessutom väldigt gott. Har även bytt ut svarta oliver mot gröna med ansjovis i

    Anders

  • Fantastiskt gott! Men mängden räckte inte till 4 portioner utan enligt mig till 2-3 portioner.

    Mitra

  • god barnen på förskolan gillade den också

    Ann

Testa liknande recept

  • Grillad torskrygg Nicoice
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng till vardags
    Betyg 3 av 5.394 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade fiskburgare
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng med broccoli och dragon
    Betyg 3.9 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torskgryta med citron
    Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad