Rosmarinfisk

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
6
Rosmarinfisk

Till denna ugnslagade fiskrätt kan du använda filé av torsk, sej eller hoki med samma goda resultat. Fisken kryddar du med väldoftande rosmarin och tillagar den sedan i en krämig sås av grädde och ost.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Rosmarinfisk

Ingredienser

4 portioner
500 g  torskfilé, sej eller hoki
1 tsk  salt
1/2 tsk  citronpeppar
3   vitlöksklyftor eller gul lök (3 vitlöksklyftor motsvarar 1 gul lök)
10   svarta oliver
1 tsk  rosmarin
1 dl  riven ost
1 dl  vispgrädde

Till servering

färsk rosmarin eller hackad persilja
citron
kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott! Men mängden räckte inte till 4 portioner utan enligt mig till 2-3 portioner.

Mitra

2023-08-12

god barnen på förskolan gillade den också

Ann

2006-11-24

Mycket gott, jag kommer att laga detta fler gånger.

Eva-maria

2005-01-30

Testa liknande recept

Grillad torskrygg Nicoice
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
382 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade fiskburgare
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med brödtäcke
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgryta med citron
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga