Rosmarinfisk
Till denna ugnslagade fiskrätt kan du använda filé av torsk, sej eller hoki med samma goda resultat. Fisken kryddar du med väldoftande rosmarin och tillagar den sedan i en krämig sås av grädde och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996
Ingredienser
4 portioner
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
3 vitlöksklyftor eller gul lök (3 vitlöksklyftor motsvarar 1 gul lök)
10 svarta oliver
1 tsk rosmarin
1 dl riven ost
1 dl vispgrädde
Till servering
färsk rosmarin eller hackad persilja
citron
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott! Men mängden räckte inte till 4 portioner utan enligt mig till 2-3 portioner.
Mitra
2023-08-12god barnen på förskolan gillade den också
Ann
2006-11-24Mycket gott, jag kommer att laga detta fler gånger.
Eva-maria
2005-01-30