Rosmarinbakad kyckling med äpple och lök

Rosmarin- och salviabakad kyckling med äpple och lök är en smakrik och enkel rätt som tillagas helt i ugnen. Servera gärna med rostad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Ingredienser
4 portioner
1 kruka rosmarin (3 msk hackad)
1 vitlöksklyfta
100 g smör (rumstempererat)
800 g kyckling (gärna blandade lårfiléer och ben med skinn)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl äppelmust
6 gula lökar
3 äpplen
1/2 kruka salvia (12 blad)
1 msk olivolja
Gör så här
00:40:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2857 KJ / 682 kCal
Fett44 g
Salt4.2 g
Kolhydrater29 g
Protein41 g
Kommentarer