Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Roséskålar med räksalsa

En lysande förrätt med smak av havet! Räkorna marineras och får smak av salsan med bland annat honung, purjolök, vitlök och kryddor. Servera de läckra räkorna på ett rosésalladsblad och ett rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka räkorna grovt. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Skölj och finhacka purjolöken. Blanda tomatpuré, honung, vinäger, olja och salt. Blanda ner räkor, vit- och purjolök i dressingen. Låt stå kallt ca 1 tim.
  2. Skölj sallatsbladen. Fyll sallatsskålarna med räksalsan. Servera med rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor (med skal)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt
  • 4 stora rosésalladsblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?