Sallad till räkor och aioli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad till räkor och aioli

Gör de färska räkorna lite matigare genom att servera den här briljanta salladen till. Champinjoner, tomater och fräsch melon är några av ingredienserna som förgyller salladen. Servera räkorna med aioli.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Strimla isbergssalladen fint. Grovhacka champinjoner, tomat, purjo och ost. Blanda alltsammans i portionsskålar. Garnera med melon och citron.
  2. Dressing: Rör samman vinäger och olja till dressingen. Smaksätt med salladskrydda.
  3. Häll dressingen över salladen strax före serveringen.
  4. Bjud salladen med räkor, aiolisås och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 burk färdig aiolisås
  • bröd
Sallad
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 8 champinjoner
  • 4 tomater
  • 1/2 späd purjolök
  • 200 g ost (jarlsberg eller grevé)
  • 4 klyftor melon av galiatyp
  • 1 citron
Dressing
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
Lägg till i inköpslistan