Räkpasta

15
3
Räkpasta

Krämig och lättlagad pasta med räkor, broccoli, purjolök, grädde och dill. Denna smarriga pastasrätt svänger du ihop på under 30 minuter och serverar tillsammans med citron i klyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013

Räkpasta

Ingredienser

4 portioner
400 g
skalade räkor
4
portioner pasta (gärna spaghetti)
250 g
broccoli
1/2
purjolök
2 msk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 tsk
majsstärkelse (Maizena)
-
salt och peppar
1
kruka dill
1
citron

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Anna

9/19/2020

Super gott och enkelt att göra

Eva

2/13/2017

Låter litet väl kletigt; jag skulle nog skippa grädden. Och framför allt citronen; varför ska så många rätter (framför allt fiskrätter) förstöras med citron alldeles i onödan? Den här skulle jag absolut göra citronfri.

Larz

2/13/2017

Det verkar smarrigt. Jag tar nog ut räkorna ur frysen så att d är klara för kvällen Jag har tidigare frågat om klanen Furusjö. vore trevligt få info om dem.

Näringsvärde per portion

Energi 2251 KJ / 538 kCal
Fett 18.3 g
Kolhydrater 54.4 g
Protein 35.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept