Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Räkpasta

Krämig och lättlagad pasta med räkor, broccoli, purjolök, grädde och dill. Denna smarriga pastasrätt svänger du ihop på under 30 minuter och serverar tillsammans med citron i klyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 3 minuter återstår av koktiden.
  3. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka ca 5 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka dillen. Vänd ner den och räkorna i såsen och blanda med pastan. Servera med citron i klyftor.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 4 portioner pasta (gärna spaghetti)
  • 250 g broccoli
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2251 kJ / 538 kCal