Räkpasta
Krämig och lättlagad pasta med räkor, broccoli, purjolök, grädde och dill. Denna smarriga pastasrätt svänger du ihop på under 30 minuter och serverar tillsammans med citron i klyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade räkor
4 portioner pasta (gärna spaghetti)
250 g broccoli
1/2 purjolök
2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
1 kruka dill
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2251 KJ / 538 kCal
Fett18.3 g
Kolhydrater54.4 g
Protein35.8 g
Kommentarer
Super gott och enkelt att göra
Anna
2020-09-19Låter litet väl kletigt; jag skulle nog skippa grädden. Och framför allt citronen; varför ska så många rätter (framför allt fiskrätter) förstöras med citron alldeles i onödan? Den här skulle jag absolut göra citronfri.
Eva
2017-02-13Det verkar smarrigt. Jag tar nog ut räkorna ur frysen så att d är klara för kvällen Jag har tidigare frågat om klanen Furusjö. vore trevligt få info om dem.
Larz
2017-02-13