Roséglögg

Betyg 3.1 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Roséglögg

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Roséglögg

Ingredienser

8 portioner
75 cl torrt rosévin
1 1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 apelsin
färskpressad juice av 1 citron
4 cm färsk ingefära i bitar
5 kryddnejlikor
2 tsk kardemummafrön

Till garnering

skivad apelsin eller citron

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Älskar den här glöggen. Varje jul gör jag den

    Kerstin

  • Alkoholsvag och allmänt "snäll" Men se upp med sockret, smaka dig fram. Lite mindre gör inget

    Ulla-britta

Testa liknande recept

  • Stark romglögg med apelsin
    Betyg 4.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit glühwein/fläderdryck
    Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rosé- och hallondrink
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm tranbärsglögg
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kryddigt vin med honung
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm clementinglögg med stjärnanis
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad