Roséglögg

Betyg 3.1 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Roséglögg

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Roséglögg

Ingredienser

8 portioner
75 cl torrt rosévin
1 1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 apelsin
färskpressad juice av 1 citron
4 cm färsk ingefära i bitar
5 kryddnejlikor
2 tsk kardemummafrön

Till garnering

skivad apelsin eller citron

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Älskar den här glöggen. Varje jul gör jag den

    Kerstin

Testa liknande recept

  • Vit glühwein/fläderdryck
    Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kryddigt vin med honung
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glühwein – Varmt kryddigt vin
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Varm tranbärsglögg
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vin chaud
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sangria med rabarber
    Betyg 4.8 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad