Roséglögg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Roséglögg

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2 minuter.
  2. Låt blandningen svalna och dra i kylskåp över natten. Sila och häll på flaska. 
  3. Drick roséglöggen varm eller kalla. Garnera gärna med en skiva citron eller apelsin.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 75 cl torrt rosévin
  • 1 1/2 dl socker
  • färskpressad juice av 1 apelsin
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 4 cm färsk ingefära i bitar
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 tsk kardemummafrön
Till garnering
  • skivad apelsin eller citron
Lägg till i inköpslistan