Roséglögg

26
1
Roséglögg

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Roséglögg

Ingredienser

8 portioner
75 cl torrt rosévin
1 1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 apelsin
färskpressad juice av 1 citron
4 cm färsk ingefära i bitar
5 kryddnejlikor
2 tsk kardemummafrön

Till garnering

skivad apelsin eller citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Ulla-britta

2014-11-24

Alkoholsvag och allmänt "snäll" Men se upp med sockret, smaka dig fram. Lite mindre gör inget