Roséglögg

Betyg 3.1 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Roséglögg

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Roséglögg

Ingredienser

8 portioner
75 cl torrt rosévin
1 1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 apelsin
färskpressad juice av 1 citron
4 cm färsk ingefära i bitar
5 kryddnejlikor
2 tsk kardemummafrön

Till garnering

skivad apelsin eller citron

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.27 personer har röstat

Kommentarer

Älskar den här glöggen. Varje jul gör jag den

Kerstin

2024-12-06

Alkoholsvag och allmänt "snäll" Men se upp med sockret, smaka dig fram. Lite mindre gör inget

Ulla-britta

2014-11-24

Testa liknande recept

Vit glühwein/fläderdryck
Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Glühwein – Varmt kryddigt vin
Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kryddigt vin med honung
Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stark romglögg med apelsin
Betyg 4.6 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Varm tranbärsglögg
Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Mumma med citrus
Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad