Roséglögg

Betyg 3.1 av 5.
27 personer har röstat
2
Roséglögg

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Roséglögg

Ingredienser

8 portioner
75 cl torrt rosévin
1 1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 apelsin
färskpressad juice av 1 citron
4 cm färsk ingefära i bitar
5 kryddnejlikor
2 tsk kardemummafrön

Till garnering

skivad apelsin eller citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Älskar den här glöggen. Varje jul gör jag den

Kerstin

2024-12-06

Alkoholsvag och allmänt "snäll" Men se upp med sockret, smaka dig fram. Lite mindre gör inget

Ulla-britta

2014-11-24

Testa liknande recept

Vit glühwein/fläderdryck
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stark romglögg med apelsin
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddigt vin med honung
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm tranbärsglögg
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Godaste glöggen
Betyg 2 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glühwein – Varmt kryddigt vin
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga