Roséglögg
Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
8 portioner
75 cl torrt rosévin
1 1/2 dl socker
färskpressad juice av 1 apelsin
färskpressad juice av 1 citron
4 cm färsk ingefära i bitar
5 kryddnejlikor
2 tsk kardemummafrön
Till garnering
skivad apelsin eller citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Älskar den här glöggen. Varje jul gör jag den
Kerstin
2024-12-06Alkoholsvag och allmänt "snäll" Men se upp med sockret, smaka dig fram. Lite mindre gör inget
Ulla-britta
2014-11-24