Maja-Stinas mumsiga hallondryck | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Maja-Stinas mumsiga hallondryck

Maja-Stinas mumsiga hallondryck är ett lättlagat och lite nyttigare mellanmål av lättmjölk, lättyoghurt och bär. Häll hallondrycken i höga glas och toppa sedan med dina favoritflingor.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa lättmjölk, lättyoghurt vanilj och frysta hallon. Häll upp i ett högt glas och toppa med favoritflingor.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 dl lättyoghurt vanilj
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 dl flingor av favoritsort
Lägg till i inköpslistan