Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Röra med kallrökt lax, ägg och krasse

En härlig, krämig röra att njuta av med ett gott bröd. Hårdkokta, strimlade ägg blandas med lax och crème fraiche. Röran blir fulländad när du tillsätter krasse, lite citronsaft samt salt och peppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla den rökta laxen. Hårdkoka äggen, skala dem och skär i bitar.
  2. Blanda lax med ägg och crème fraiche, klipp ner krasse och smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Servera gärna röran med bröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera på ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • 4 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 ask krasse
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • ev bröd till servering
Lägg till i inköpslistan