Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Romsnittar

Romsnittar är perfekt som förrätt eller tilltugg. Dessa goda snittar innehåller en läcker röra av riven pepparrotsgrädde och röd stenbitsrom som man sedan fyller i smördegsrundlarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina degplattan i 10-15 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kavla ut plattan tunt på lätt mjölat underlag. Nagga degen. Ta ut rundlar med mått eller glas, ca 6 cm i diameter.
  3. Pensla med ägg och grädda dem i ca 8 minuter. Dela rundlarna när de svalnat.
  4. Fyll med lite pepparrots- grädde och röd stenbitsrom.

Ingredienser

Portioner: 15
  • 1 smördegsplatta
  • ägg
  • riven pepparrot
  • vispgrädde
  • röd stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan