Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rompotatis

Ett smidigt recept på tjusig rompotatis som passar bra att servera som förrätt eller som tillbehör. Du gör dem av delikatesspotatis, rödlök, crème fraiche, löjrom och dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj potatisen, skär av ändarna och halvera dem. Lägg potatishalvorna i en bunke, vänd runt dem med oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Ställ dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är mjuka. Låt dem svalna.
  4. Skala och skär rödlöken i fina strimlor. Vispa crème fraiche tjock.
  5. Låt eventuellt rommen rinna av i ett kaffefilter.
  6. Ställ potatisen på ett serveringsfat. Spritsa eller lägg på crème fraiche och rom, garnera med rödlök och dill.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 900 g delikatessmandelpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom eller annan rom
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare