Romdipp med chips

Alla gillar chips och dipp! Denna lyxvariant med rom är perfekt att lugna hungern med innan buffén dukas fram. Smetana ger romdippen en rund och fin smak som bryts av med frisk lime och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är baserat på 3 dl romdipp. Chips är inte inkluderat.
Energi3557 KJ / 844 kCal
Fett77 g
Salt7.12 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g
Kommentarer
9 stGalet gott! Påminner om rømme-sås som finns i Norge.
Jan
Är det svartpeppar eller vitpeppar?
My
Hej My! Jag tror att svartpeppar passar bäst i detta fall. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Kan man röra ihop dippen på förmiddagen även om den ska serveras som vickning ganska sent ikväll? 🤔Kanske om jag väntar med att röra ner romen tills ikväll? Vad tror ni?
Matilda
Hej Matilda! Det går bra att förbereda dippen. Används stenbitsrom så kan den färga dippen lite rosa. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Väldigt gott! Kommer att göra den fler gånger.
Anders
Lyxdipp
Maria
Det ända minuset blir att man ibland hamnar för långt ifrån dippskålen... så gör 2! Så himla gott! Det blir högsta betyg!
Christina
Försvinnande gott! Näst intill omöjligt att sluta efter att ha börjat äta.
Angelica
👍🏻 bästa dippen
Emelie
Fantastiskt uppskattad dipp som var svår att sluta äta av. Använde citron istället för lime och det gick också fint!
Angelica