Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rom- och gräslöksdipp med hårt bröd

Bjud dina vänner på en ovanlig dipp där chipsen byts ut mot knaprigt hårt knäckebröd och salsan mot en lyxig krämig röra innehållande rom, gräslök, dijonsenap och schalottenlök. Lättlagat, charmigt och välsmakande!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa crème fraiche med elvisp tills den blir fast.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och gräslök och blanda i.
  3. Tillsätt senap och rom. Salta och peppra.

För alla 

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfritt: uteslut knäckebrödet och välj i stället glutenfritt knäcke.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 50 g löjrom eller stenbitsrom
  • salt
  • malen svartpeppar
  • tunt knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer