Laxtallrik

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Laxtallrik

En finstämd tallrik med en gravad lax med senapssås, fänkål med citrondressing som syrligt fräscht tillbehör och en lyxig krämig rökröra som serveras på en liten bit knäckebröd. Fulländing i det lilla!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Laxtallrik

Ingredienser

4 portioner

Gravlax med senapssås

4 skivor gravad lax (4 skivor motsvarar ca 100 g)
1 msk skånsk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 msk neutral rapsolja
1/2 krm salt

Lyxig räkröra

300 g skalade räkor
1 dl crème fraiche (lätt)
2 msk majonnäs
1/2 burk löjrom (1/2 burk motsvarar 40 g)
1 msk finskuren dill
4 bitar knäckebröd
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Fänkål med citrondressing

1 fänkål (à ca 300 g)
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk flytande honung
2 msk olja
1 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Gravlax med senapssås
Lyxig räkröra
Fänkål med citrondressing

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Mycket bra recept och tillbehör

Sonja

2016-02-28

Testa liknande recept

Fänkålsfritters med löjrom och smetana
Betyg 3.3 av 5.
241 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rom- och gräslöksdipp med hårt bröd
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Löjrom på knäcke
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Hovmästarräkor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Balsamicosill med rostad mandel
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga