Laxtallrik

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Laxtallrik

En finstämd tallrik med en gravad lax med senapssås, fänkål med citrondressing som syrligt fräscht tillbehör och en lyxig krämig rökröra som serveras på en liten bit knäckebröd. Fulländing i det lilla!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Laxtallrik

Ingredienser

4 portioner

Gravlax med senapssås

4   skivor gravad lax (4 skivor motsvarar ca 100 g)
1 msk  skånsk senap
1 tsk  vitvinsvinäger
1 tsk  flytande honung
1 msk  neutral rapsolja
1/2 krm  salt

Lyxig räkröra

300 g  skalade räkor
1 dl  crème fraiche (lätt)
2 msk  majonnäs
1/2   burk löjrom (1/2 burk motsvarar 40 g)
1 msk  finskuren dill
4   bitar knäckebröd
1 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

Fänkål med citrondressing

1   fänkål (à ca 300 g)
finrivet skal av 1/2   citron
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  flytande honung
2 msk  olja
1 msk  finhackad persilja
1 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Gravlax och Fänkål är båda fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Räkröran är fri från gluten om lämpligt bröd bjuds till.
Gör laktosfri: Räkröran: använd laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i majonnäs och ev bröd.
Gör mjölkproteinfri: Räkröran: ersätt crème fraiche med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Kontrollera innehållet i majonnäs och ev bröd.
Gör äggfri: Räkröran: välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche som smaksätts med lite fransk senap och dragon. Välj lämpligt bröd.

Gör så här

Gravlax med senapssås
Lyxig räkröra
Fänkål med citrondressing

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Mycket bra recept och tillbehör

Sonja

2016-02-28

Testa liknande recept

Rom- och gräslöksdipp med hårt bröd
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Löjrom på knäcke
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsfritters med löjrom och smetana
Betyg 3.3 av 5.
241 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Balsamicosill med rostad mandel
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade päron
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga