Laxtallrik
En finstämd tallrik med en gravad lax med senapssås, fänkål med citrondressing som syrligt fräscht tillbehör och en lyxig krämig rökröra som serveras på en liten bit knäckebröd. Fulländing i det lilla!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
4 portioner
Gravlax med senapssås
4 skivor gravad lax (4 skivor motsvarar ca 100 g)
1 msk skånsk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 msk neutral rapsolja
1/2 krm salt
Lyxig räkröra
300 g skalade räkor
1 dl crème fraiche (lätt)
2 msk majonnäs
1/2 burk löjrom (1/2 burk motsvarar 40 g)
1 msk finskuren dill
4 bitar knäckebröd
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Fänkål med citrondressing
1 fänkål (à ca 300 g)
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk flytande honung
2 msk olja
1 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Gravlax med senapssås
Lyxig räkröra
Fänkål med citrondressing
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket bra recept och tillbehör
Sonja
2016-02-28