Rökt skinka med tomatsås
Den flatrökta skinkan serveras med bulgur och en krämig och något het sås med grädde och sambal oelek. Sockret och vinägern i såsen ger fyllighet och framhäver smakerna ytterligare.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner bulgur
1 gul lök
2 tomater
1/2 kruka basilika
1 tsk olja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk sambal oelek
1 msk strösocker
1 1/2 msk balsamvinäger
500 g flatrökt skinka
2 morötter
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1754 KJ / 419 kCal
Fett13 g
Kolhydrater39.2 g
Protein33.1 g
Kommentar
Blev för syrligt för min smak.
Kristina
2023-04-17