Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rökt skinka med tomatsås

Den flatrökta skinkan serveras med bulgur och en krämig och något het sås med grädde och sambal oelek. Sockret och vinägern i såsen ger fyllighet och framhäver smakerna ytterligare.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i tärningar och strimla basilikan.
  3. Stek löken oljan tills den får färg. Tillsätt tomatpuré och fräs en stund till. Rör ner vatten, grädde, sambal oelek, socker, vinäger, tomater, och basilika.
  4. Skär skinkan i skivor. Stek den snabbt i en torr het stekpanna.
  5. Skala och riv morötterna eller skär dem i stavar.
  6. Servera skinkan med tomatsåsen, bulgur och morötterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner bulgur
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 tsk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 500 g flatrökt skinka
  • 2 morötter
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1754 kJ / 419 kCal