Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kall soppa på rostade tomater

Denna trevliga soppa är utmärkt att göra i förväg eftersom den ska serveras kall. De rostade tomaterna ger en underbar smak som passar perfekt med den lite heta sambal oeleken. Servera din kylda tomatsoppa med några vackra selleriblad på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en långpanna. Ringla över olivolja och rosta i ugnen i 1½ timme.
  3. Kör tomaterna i matberedare och passera dem genom en sil. Skala och hacka löken. Fräs den ett par minuter i olivolja. Tillsätt de passerande tomaterna och vattnet.
  4. Smaka av med sambal oelek, balsamvinäger, socker, salt och peppar. Kyl soppan. Servera med blad av selleri.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 tsk balsamvinäger
  • 1 msk socker
  • salt och peppar
  • stjälkselleri (blad)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 435 kJ / 104 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept