Kall soppa på rostade tomater
Denna trevliga soppa är utmärkt att göra i förväg eftersom den ska serveras kall. De rostade tomaterna ger en underbar smak som passar perfekt med den lite heta sambal oeleken. Servera din kylda tomatsoppa med några vackra selleriblad på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
4 portioner
12 tomater
1 - 2 msk olivolja
2 schalottenlökar
olivolja
3 dl vatten
1/2 - 1 tsk sambal oelek
2 - 3 tsk balsamvinäger
1 msk socker
salt
peppar
stjälkselleri (blad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi435 KJ / 104 kCal
Fett5.2 g
Salt0.03 g
Kolhydrater10.5 g
Protein2.1 g
Kommentarer
Gazpacho är alltid en favorit varma, sommardagar. Här en mer exotisk soppa, kryddad, och med selleri en riktig värmare till lunch efter timmar i snön.
Graciela
2021-01-22Ett bra recept som vi gärna återkommer till!
Maria
2020-11-15