Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rökt makrillsallad

Du förgyller din sommarlunch med den här strålande salladen. Rökt makrill placeras på tallriken tillsammans med färskpotatis, råkostsallad och purjolök och en stingig pepparrotskräm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj råkostsalladen. Koka potatisen, skala och skiva den.
  2. Blanda lätt crème fraiche, pepparrot och honung. Smaka av med lite salt.
  3. Skölj purjolöken och dillen. Strimla purjolöken och grovhacka dillen. Dela makrillen i bitar.
  4. Blanda råkostsallad, potatis, purjolök, makrill och dill på ett uppläggningsfat eller i en skål. Ringla över pepparrotsdressingen. Servera direkt.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse färdig råkost sallad
  • 400 g potatis
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk flytande honung
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dill
  • 600 g rökt makrillfilé
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer