Rökt lax med gurk- och äppelsallad

Serverad med rökt lax passar denna fräscha gurk- och äppelsallad fint som förrätt eller som en rätt på ett buffébord. Salladen gör du av fänkål, gurka och äpple som alla skärs tunt, tunt och sedan blandas med syrlig dressing. Till detta serveras en krämig majonnäs kryddad med pepprig pepparrot och på toppen riktigt knapriga kavringskrisp.

Ingredienser
4 portioner
Majonnäs
2 msk riven pepparrot
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
Gurksallad
1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 liten fänkål (à ca 150 g)
2 snackgurkor
1/2 rött syrligt äpple
Kavringkrisp
2 skivor kavring
25 g smör
Till servering
riven pepparrot
300 g kallrökt lax i skivor
1 ask krasse (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stHej! Om man inte hittar snackgurka och behöver ersätta med slanggurka, hur ska man tänka med proportioner då? Och går salladen att förbereda?
Maria
Hej Maria! ca 1/3 slanggurka blir nog ungefär samma. Jag skulle inte förbereda salladen. Fräschheten och krispigheten går förlorad då skulle jag säga. Majonnäsen, dessingen till salladen och kavringkrispet går fint att göra i förväg. Lycka till Hälsningar Leif
ICA-köket
Snackgurka är små korta gurkor ca 10 cm långa. Goda små gurkor som man bara kan äta rakt av. Säljs oftast i plasttråg.
Brittmarie
Vad är snackgurka?
Mait