Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rökt lax med gurkyoghurt och pepparrot

Rökt lax med gurkyoghurt och pepparrot är en vacker och fullständig förrätt som förbereds snabbt och lätt. Servera den rökta laxen med gurkyoghurt och citronklyftor. Garnera med dill och mangold. Kavring är gott till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gurkyoghurt: Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda gurkan med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner pepparroten.
  2. Skär citronen i klyftor.
  3. Servera den rökta laxen med gurkyoghurt och citronklyftor. Garnera med dill och mangold. Kavring är gott till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor rökt lax
  • 1 citron
  • 1 kruka dill
  • 65 g röd mangold
Gurkyoghurt
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • salt och peppar
  • 3 msk färskriven pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1544 kJ / 369 kCal
Läs mer om näringsvärden