Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rökt lammstek med örtmajonnäs på knäcke

En hemgjord majjo med vitlök och örter funkar finfint med det rökta lammet. Serverat på knaprigt knäckebröd blir det försvinnande gott på tapas-brickan eller buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 snittar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken.
  2. Blanda vitlök, äggulor, senap, vinäger, salt, nymald peppar och socker i en bunke. Vispa droppvis ner oljan i ägguleblandningen. Blanda ner örterna.
  3. Skiva lammsteken. Lägg dem på bitar av knäckebröd och toppa med örtmajonnäsen. Garnera med tunt skivade rädisor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs som du smaksätter med örterna.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Näringsvärdet är beräknat per portion med knäckebröd och rädisor.

Ingredienser

Portioner: 20 snittar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl finhackade örter som persilja, gräslök, körvel, basilika
  • 300 g rökt lammstek
  • knäckebröd
  • rädisor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 497 kJ / 119 kCal