Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fänkålssallad på knäcke

En krispig sallad med fänkål, rädisor och mild silverlök passar på en sommarbuffé. Dressingen med grovkornig söt senap och dill bryter fint med de fräscha grönsakerna. Servera på tunt gott knäckebröd som ett helt vegetariskt tilltugg med somrigt svenska smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och finhacka fänkål och rädisor. Skala och hacka löken.
  2. Dressing: Skölj citronen och riv skalet. Hacka dillen. Blanda allt till dressingen. Blanda den med grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Servera salladen på knäckebröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på knäckebrödet.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd. 

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 fänkål
  • 10 rädisor
  • 1/2 silverlök
Dressing
  • skal från 1/2 citron
  • 1/2 kruka dill
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 370 kJ / 88 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer