Rödvinssås med sting

Med denna rödvinssås som har ett hett inslag av chilifrukt får du en såsupplevelse av rang. Rödvinssåsen med alla sina ingredienser får en härligt djup smak när den reducerats och blir med sitt sting av chili den perfekta såsen till festen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Ingredienser
6 portioner
100 g rotselleri
1 liten morot
1 liten rödlök
1 liten röd chilifrukt (spansk peppar)
2 - 3 vitlöksklyftor
1 tomat
2 msk olivolja
2 msk strösocker
1 dl balsamvinäger
3 dl rött vin eller rött matlagningsvin
2 msk konc kalvfond
4 dl vatten
1 - 2 msk brun maizenaredning
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stBästa rödvinssåsen!
Robert
Fick byta ut chilin mot piripiri, fantastiskt god och riktig körare för gomen .
Birgitta
Gott, kommer ha mer chili nästa gång.
Emelie
supersås men låt den verkligen koka ihop lite längre tid
Camilla
Fantastiskt god. Den gifter sig fint till köttet.
Charlotte
Jag tycker 1 dl balsamvinäger blir för mycket annars supergod!!!
Ewa
Trodde såsen skulle vara jättegod. Turligt nog gjorde min sambo den kvällen innan vi skulle bjuda på middag, för vi var tvungna att slänga den och använda ett annat recept. Den smakade nästan bara vinäger med originalreceptet och tyvärr gick det inte att fixa till. Om vi testar den igen så blir det endast någon matsked vinäger till att börja med.
Jenny
Mycket god tack för tipset med "chutneyn", supergott!
Gunilla
Det här en en kanonsås, mycket god, passar till både fläskfilé och oxfilé. Just det där lilla extra stinget som chilin ger passar så bra till, har använt den till bjudningar och den har varit mycket omtyckt.REKOMMENDERAS!!
Carina
Det där man silar bort - släng inte det! Låt det svalna av lite, mosa det eventuellt lite mer, blanda i lite brunt socker eller honung - servera som chutney till köttet. Har varit mycket upskattat av många gäster. Mycket gott tycker jag också.
Magnus