Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Betyg 3.1 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Hel entrecôte som får marinera i rödvin ger ett mört och smakrikt kött tillsammans med timjan och lagerblad. Servera med ett gott kryddsmör, här är en variant på Café de Paris som vi kallar Café de Koloni-smör.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör

Ingredienser

10 portioner

Rödvinsmarinerad entrecôte

1 1/2 kg entrecôte i bit
4 dl rött vin
1 tsk torkad timjan
1 krm kajennpeppar
2 lagerblad
1 msk smör
salt

Café de Koloni-smör

250 g rumsvarmt smör
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
1/2 msk konjak
1/2 msk madeira
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk tomatpuré
1/2 msk worcestersås
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk kajennpeppar
2 tsk torkade örter (t ex timjan, salvia, dragon, rosmarin)
1 tsk paprikapulver
salt

Gör så här

Rödvinsmarinerad entrecôte
00:10:00
Café de Koloni-smör
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Grillad entrecôte
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad entrecôte med tapenade
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsstekt entrecôte
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Steka entrecôte
    Betyg 4.6 av 5.285 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad