Rödvinsbräserad fläskkarré

Varje kinesisk region har sin egen version av den här rätten där fläskkarré får koka mör i ett smakrikt kinesiskt risvin, stjärnanis, ingefära och kanel. Den östkinesiska varianten är magnifikt mustig och kan med fördel lyfta upp en portion med nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg fläskkarré i bit
4 salladslökar
5 cm färsk ingefära
1 msk rapsolja
4 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
1 msk konc kalvfond
2 stjärnanis
1 kanelstång
1 1/2 msk kinesisk soja
3 msk strösocker
1 l vatten
1 msk sichuanpeppar (eller 1-2 skivade röda chilifrukter, t ex spansk peppar, för 6 portioner)
salt
Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1457 KJ / 348 kCal
Fett21 g
Salt2.06 g
Kolhydrater8 g
Protein30 g
Kommentarer
2 stEn helt fantastisk rätt, jag blev varm och lycklig.
Susanne
Disappointing and lacking flavour. Reducing the amount of water so that it only just covers the ingredients would help. It also needs a lot more vegetables, either in the cook or as a side.
Mark