Rödvinsbräserad fläskkarré

Betyg 2.5 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rödvinsbräserad fläskkarré

Varje kinesisk region har sin egen version av den här rätten där fläskkarré får koka mör i ett smakrikt kinesiskt risvin, stjärnanis, ingefära och kanel. Den östkinesiska varianten är magnifikt mustig och kan med fördel lyfta upp en portion med nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Rödvinsbräserad fläskkarré

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg fläskkarré i bit
4 salladslökar
5 cm färsk ingefära
1 msk rapsolja
4 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
1 msk konc kalvfond
2 stjärnanis
1 kanelstång
1 1/2 msk kinesisk soja
3 msk strösocker
1 l vatten
1 msk sichuanpeppar (eller 1-2 skivade röda chilifrukter, t ex spansk peppar, för 6 portioner)
salt

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • En helt fantastisk rätt, jag blev varm och lycklig.

    Susanne

  • Disappointing and lacking flavour. Reducing the amount of water so that it only just covers the ingredients would help. It also needs a lot more vegetables, either in the cook or as a side.

    Mark

Näringsvärde per portion

Energi1457 KJ / 348 kCal
Fett21 g
Salt2.06 g
Kolhydrater8 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Enkel rödvinssås
    Betyg 2.8 av 5.3009 personer har röstat
    Receptet har 50 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödvinssås med sting
    Betyg 4.1 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödvinssås med chili & kakao
    Betyg 3 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad