Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödlöksstekt strömming med pepparrotskryddad pressgurka

Rödlöksstekt strömming med pepparrotskryddad pressgurka är gott till en hemlagad potatispuré. Den innehåller rödlök, strömmingsflundra, rödvin, smör, pepparrot, ättikssprit, socker, gurka, vetemjöl och ströbröd. Gott är bara förnamnet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka den hackade rödlöken i vinet tills allt vin har kokat in i löken. Låt kallna och blanda sedan med smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda en lag med pepparrot, ättika, socker och vatten. Vispa tills sockret har löst sig. Salta på den skivade gurkan och låt stå 10 min. Pressa vattnet ur gurkan och lägg gurkskivorna i lagen.
  3. Lägg en utvikt strömmingsflundra, en klick av rödlökssmöret och sedan en ny flundra ovanpå som en sandwich. Panera i mjöl/ströbrödsblandningen. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite smör. Salta och peppra. Salta rejält då strömming kräver salt.
  4. Servera med pressgurkan och en hemlagad potatispuré.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar (finhackade)
  • 1 1/2 dl rödvin
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 2 msk pepparrot (riven)
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 gurka (urkärnad och tunt skivad)
  • 16 strömmingsflundror
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan