Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödlöksflarn med sikrom

Rödlöksflarn med sikrom är ett spännande och mumsigt exempel på modern plockmat. Du gräddar flarn av smördeg och garnerar med rom, gräddfil och citron. Charmant.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva rödlöken. Skölj och strimla purjolöken. Stek all lök i olivoljan, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper, nagga med en gaffel. Lägg på löken och osten.
  4. Grädda flarnet mitt i ugnen tills det fått fin färg, ca 15 minuter. Låt det svalna och skär det i rutor.
  5. Skär citronen i klyftor.
  6. Servera rödlöksflarnet med sikrom, gräddfil och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 2 rödlökar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 fyrkantig utkavlad smördegsplatta (à 250 g)
  • 2 dl riven prästost
Till servering
  • 1 citron
  • 100 g sikrom
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?