Gubbplock | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gubbplock

Gubbplock kallas dessa munsbitar med ansjovis vilka gärna serveras som tilltugg på festen. Krämig ansjovisröra med gräddfil och ägg som ligger på bitar av pumpernickelbröd tilltalar de flesta och de små bröden med röra på går snabbt åt vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka ägg och ansjovisfilé. Blanda detta med finskuren gräslök och gräddfil.
  2. Klicka blandningen på pumpernickel.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 2 ägg
  • 1 burk ansjovisfilé (à 125 g)
  • 2 1/2 msk gräddfil
  • 30 pumpernickelskivor
Lägg till i inköpslistan